Hoe de juiste versterker kiezen?

Een voertuig zonder versterker is als een maaltijd zonder koude drank. Iedereen houdt ervan om een versterker in zijn voertuig te hebben. Een versterker verhoogt de grootte van de signalen door het nemen van stroom uit de accu van de auto.

Je moet een goede kwaliteit versterker voor de auto speakers. De versterker verhoogt de kracht van het signaal en geeft signalen door aan de luidsprekers.

In dit artikel zal ik u de kwaliteiten van een versterker en opties voor het kopen van de juiste versterker vertellen.

Je moet een versterker kopen met afstandsbediening. Vergelijk luidsprekers met een versterker alvorens te kopen, selecteer een versterker met meerdere inputs; controleer alle functies voordat u het koopt.

De versterker zou alle functies moeten hebben zoals bas boost, high -en low pass filter, en subsonische filters. Je zou een versterker moeten kopen die van direct verbindt met de luidsprekers en het zou een breed scala aan frequentie moeten hebben. Ik hoop dat deze tips u zullen helpen.

Hoe kies je de juiste versterker voor Auto Speakers?

Dit hangt af van de twee belangrijkste factoren:

1) Hoeveel kracht de versterker heeft?

2) hoeveel uitgangskanalen de versterker heeft?

Types van de versterker op basis van outputkanalen:

Deze indeling van de versterker hangt af van het aantal uitgangskanalen. Het bepaalt hoeveel outputs aanwezig zijn om verbinding te maken met de versterker.

Als u wilt dat u een speaker of subwoofers verbindt kies dan mono-kanaalversterker en dezelfde tot 6-kanaals versterker, afhankelijk van het aantal auto luidsprekers

Mono-Kanaalversterker:
Het wordt ook wel een 1-kanaalversterker genoemd, zoals de naam zelf zegt. De mono versterker staat op het uitgangskanaal. Dit soort versterkers worden gebruikt om de subwoofers stroom te geven.

Het maakt verbindingen met één speaker aanwezig in de achterkant van het acre of je kunt het ook verbinden met subwoofers. Het geeft slechts één uitvoer, zodat je er slechts één speaker mee kunt verbinden.

2 Kanaalversterkers:

2-Kanaal versterkers zijn veelzijdiger en bieden 2 outputs voor de luidsprekers. Zoals de naam beschrijft, bevat het 2 nummers van kanalen en 2 outputs zijn beschikbaar voor de verbinding van de luidsprekers. Het is een zeer goede kwaliteit van de versterker kunt u twee speakers verbinden met de versterker.

U kunt gemakkelijk een paar van de speaker verbinden met een versterker; een speaker kan op de achterkant van de auto en een op de voorkant van de auto lopen. Deze versterker biedt twee outputs die de audio kwaliteit beter maken en u kunt genieten van duidelijke audio van de achterkant en de voorkant van de auto.

Twee kanalen versterker kan ook worden overbrugd; dit combineert de output van twee kanalen met een mono kanaal en levert stroom aan de subwoofers.

4-kanalen versterker:

Een 4-kanalen versterker geeft meer opties voor de luidsprekers. Het verbindt de speakers en geeft hen een kracht. U kunt genieten met 4-kanaal versterker door gebruik te maken van twee van de kanalen om het paar full-range speakers in de voorkant van de auto aan te zetten.

Terwijl het overbruggen van de output van de andere twee kanalen om de subwoofers te sturen. Door het kiezen van dit type versterker kunt u zowel de luidsprekers als de subwoofers samen versterken en het maakt de beeldklank en integratie sterker. U krijgt de pure audio en krachtige bassen uit één pakket.

5-Kanaal versterkers:

Vijf kanaalversterkers leveren 5 outputs om 5 luidsprekers slechts met één versterker te verbinden. Het is een betere versterker van alle soorten. 5-kanaalversterkers leveren kracht aan de luidsprekers en woofers en geven een helder en perfect geluid.

Dit type versterker heeft vier kanalen voor het voeden van uw voor-en achter luidsprekers en een vijfde hoger aangedreven kanaal voor het voeden van uw subwoofers. Het belangrijkste voordeel voor het kiezen van een 5-kanaalversterkers is de nood aan minder ruimte in de auto en zorgt voor hoogspanning aan de luidsprekers.

Het is gemakkelijker te installeren dan twee aparte versterkers. De vijf-kanaalversterker is een goede investering als je een systeem wilt bouwen dat veel flexibiliteit en ruimte heeft om te groeien.

Hoeveel vermogen moet de versterker hebben?

Bij het kiezen van de juiste versterker is de vraag; hoeveel kracht moet een versterker hebben? Omdat de kracht van de versterker groter is, zal de geluidskwaliteit groter zijn. Je moet weten welke versterker je koopt en hoeveel van de kracht die het bevat.

Er zijn twee verschillende soorten vermogen rating out

1) piekvermogen

2) RMS-vermogen

1) piekvermogen:

Piekvermogen is een vermogen dat kan produceren voor een beperkte stroomstoot in de versterker. Wanneer u o koopt een versterker het bereik van piekvermogen zal worden getoond op de verpakking van versterker.

Het is niet erg nuttig voor de werking van de versterker. Dus als de rating range is niet erg goed dan is het geen probleem kunt u kijken naar de RMS rating.

2) RMS-vermogen:

RMS-vermogen is de meting van het continue vermogen van de versterker. Dit is de kracht van een versterker die aan de luidsprekers wordt gegeven voor de output. Dus het is zeer noodzakelijk om de RMS waarde van een versterker te controleren alvorens het te kopen.

Wanneer u rond kijkt dan is het erg belangrijk om de rating van RMS power te controleren. Als u zeker wilt zijn over de exacte vermogenscore van een versterker, vergelijk de versterker met een CEA-2006 vermogenscore. Het wordt gebruikt om de kracht van de versterker te meten.

Deze norm stelt specifieke richtlijnen vast voor het meten van het vermogen van een versterker.

Tips om de juiste versterker te kiezen:
In dit artikel wil ik graag de enkele tips uitleggen om de juiste versterker voor uw auto speakers te kiezen. Deze tips zullen u in staat om het te kopen met volledig vertrouwen. Deze tips zullen u aanmoedigen om de juiste versterker te kopen, vooral voor uw auto speakers.

Voer de luidspreker aan met versterkerkracht:

Als u wilt dat uw versterker in staat om muziek te spelen zonder enige vervorming en in staat om een plotselinge verandering in volume gemakkelijk aan te kunnen.

Om die headroom te krijgen waarin de signalen overeenkomen met de speaker als je subwoofers hebt die de 200 Watt RMS gebruiken, koppel een versterker die 250 Watt RMS leverd. Dan zal het geluid helder en zonder vervorming blijven, vooral wanneer het volume wordt aangeslagen. Het maakt het beluisteren van muziek uitzonderlijk aangenaam.

Als u een versterker overweegt, controleer dan uw luidsprekers en subwoofer power en probeer de versterker te kopen met meer vermogen dan de luidsprekers. Meer krachtversterkers geven je betere resultaten dan een laagversterker. Meer kracht is altijd beter voor de goede kwaliteit van de audio.

De versterker moet een lowpass en high-pass filter hebben:
Wanneer u naar een versterker zoekt voor uw auto luidsprekers dan zoekt u best naar een versterker met een lowpass -en highpass filter. Het speelt een zeer belangrijke taak in de versterker. Deze filters zorgen ervoor dat uw versterker alleen de frequenties stimuleert die u wilt.

Hoge frequentie verwijdert de lage frequenties van het signaal dat de versterker versterkt. Het is zeer nuttig voor de conditie wanneer de versterker is aangesloten op kleinere luidsprekers en het rust op het voeden van de kleine luidsprekers, bijvoorbeeld, de luidsprekers op de voordeuren van uw auto.

Mocht u niet zeker zijn na het lezen van dit artikel, kan u altijd langskomen in onze shop en ons advies vragen. We helpen u dan graag voort!

 

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Subscribe to our emails

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

preloader