Auto radios

Auto radios voor tal van voertuigen

Belang van een autoradio 

Voor een mooi geluid in de wagen, speelt het vermogen van de radio een grote rol. Daarom is het belang van een autoradio groot wanneer u een helder en mooi geluid wenst.

 

Een autoradio van de autofabrikant, zijn radio’s met een vermogen van maximaal 25 Watt. Vaak komen mensen in onze winkel voor een beter geluid en speelt de autoradio hierin een belangrijke factor. Het belang van een autoradio wordt vaak onderschat.

 

Daarom adviseren we nog steeds een aftermarket autoradio van merken zoals Pioneer, Kenwood of Alpine die een uitgaand vermogen uitsturen van minstens tweemaal zoveel dan een autoradio van de autofabrikant.

 

Wanneer de autoradio origineel moet blijven, hebben we uiteraard ook andere middelen, zoals versterkers, die het vermogen overnemen van de originele autoradio en een sterker vermogen uitsturen naar de luidsprekers. Hier gaan we uitgebreid op in op onze pagina auto versterkers.

1-Din autoradio 

1-din autoradio’s worden ook vaak de klassieke autoradio genoemd. Din is de verwijzing naar de Din-sleuf waarin de radio zich bevind. Zo heb je 1-din als 2-din autoradios. 

De 1-din autoradio’s van vandaag ondersteunen reeds alle recente technologiën zoals; DAB, iPod/iPhone connectiviteit, Bluetooth streaming, support van MP3/WMA tot FLAC audio bestanden en nog tal van andere functies.

Pioneer, Kenwood en Alpine, zijn onze premium merken in ons gamma van de autoradio’s. Deze merken zorgen voor een uitgebreid gamma  aan autoradio’s die beantwoorden aan de hedendaagse trends en vereisten van autobestuurders.

In onze winkel vindt u een autoradio demokast waaruit we u graag een demo geven van alle radio’s en hun functies.

2-Din autoradio 

Meer en meer vragen klanten autoradio’s in een 2-Din formaat. Vaak komen deze autoradio’s met een touchscreen die het bedienen van de autoradio vergemakkelijken.

Bij een deel van de recente autoradios is er geen voorziening meer van een CD-slot. Meer en meer mensen bewaren hun muzieklijsten op hun smartphone en hoef je daarom niet meer de CD’s mee te nemen in de wagen.

Ook voor deze autoradios zijn onze belangrijkste merken Pioneer, Kenwood en Alpine. Binnen het gamma van deze merken vind je een heuse lijst aan features al bij het instapgamma. Features zoals Bluetooth, iPod/iPhone ondersteuning, touchscreen, DAB, en nog tal van andere functies.

 Kom gerust eens langs bij Ataf Turhout om alle merken en modellen met elkaar te vergelijken in de demo ruimten waarin deze staan uitgestald.

2-din autoradio galerij 

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op
preloader