Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /data/sites/web/atafturnhoutbe0904/www/wp-includes/functions.php on line 4777
Auto speakers

“Speakers do matter for better sound”

Waarom luidsprekers belangrijk zijn 

Wanneer u een wagen aanschaft worden deze al vooraf uitgerust met standaard luidsprekers. Vaak wordt er door autofabrikanten hierop bespaart en krijgt u als klant de meest goedkope luidspreker die enkel de focus legt op hoge en lage tonen.

Waarom is dan de kwaliteit van een luidspreker belangrijk?  

Standaard luidsprekers vervormen al snel als we de volumeknop van de autoradio omdraaien. Dit kan ook niet anders wanneer de luidspreker bestaat uit de meest goedkope materialen.

Als u graag naar verschillende genres muziek luistert, soms ook wel op een hoger volume, bevelen we het vervangen van uw luidsprekers aan.

Waarom standaard speakers vervangen? 

Als u stemgeluid, instrumenten of elektronische muziek helder wil doen klinken in uw wagen, zijn de luidsprekers degenen die al deze verschillende frequenties uitsturen.

De mate waarop deze frequentie worden weergegeven door de luidsprekers hangt af van het materiaal waaruit deze luidspreker bestaat. Hoe beter de luidspreker, hoe beter de verschillende audio frequentie signalen door de luidspreker worden weergegeven.

Standaard luidsprekers zijn meestal gebouwd om frequenties weer te geven binnen een bepaalde range. Bijvoorbeeld tussen de 120-250 HZ en 1000-2000Hz. Het belangrijke stuk tussen 250 en 1000 Hz, waar vele instrumenten en stemgeluid zich bevinden, zijn veel minder aanwezig.

 Daarom is de keuze van beter luidsprekers te overwegen waard, wanneer u naar een beter geluid in de wagen zoekt.

 

Type luidsprekers 

coaxiale luidsprekers

Coaxiale luidsprekers bestaan uit een conus die de lage tonen weergeeft en een tweeter gedeelte die de hoge tonen voor zijn rekening neemt. Het grote voordeel van coaxiale luidsprekers is het all-in-one gedeelte. Zeker wanneer het niet mogelijk is om aparte tweeters te installeren.

2-wegs luidsprekers

Bij 2-wegs luidsprekers duidt het cijfer “2”, op twee onderdelen. Dit zijn de woofer en een tweeter als aparte onderdelen. Dit zijn niet steeds twee aparte onderdelen. Je vindt ook 2-weg luidsprekers terug bij de coaxiale luidsprekers, waar alles in één luidspreker is vervat.

3-wegs luidsprekers

De 3-wegs luidsprekers hebben als groot voordeel dat het geluid kan opgedeeld worden in lage, midden en hoge tonen. Ook hier bestaan deze luidsprekers als aparte componenten alsook geïntegreerd in één luidspreker

custom-fit luidsprekers

Als men over custom fit luidsprekers spreekt, zijn dit vaak de luidsprekers die op de originele maat van een bepaald automerk zijn gebouwd. Sommige automerken wijken af van de standaard maten (10/13/16/20 of 6x9inch) en worden door bepaalde audio fabrikanten luidsprekers aangeboden die op maat passen voor dat merk.

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /data/sites/web/atafturnhoutbe0904/www/wp-includes/functions.php on line 4777