Subwoofer
Power bass, maar tevens sensatie in muziek

Warm geluid of sterke kickbas?

De keuze van subwoofer hangt af van het resultaat u wenst. Indien u enkel een warme toets wil toevoegen aan uw geluid hoeft u geen grote subwooferkist met gekoppelde versterkers aan te schaffen. Zware subwoofers en versterkers zijn dan wel van toepassing wanneer de bassen wil laten denderen in uw wagen.

Subwoofers worden vaak geassocieerd met boomcars, wat ook wel eens het geval is, maar hebben ze ook een heel andere functie. Zo kunnen subwoofers er ook voor zorgen dat u meer sensatie en warmte gevoel in uw muziek krijgt.

Veelal wordt dit ingegeven door het muziekgenre dat u het vaakst beluisterd.

Sterke conus geeft sterke bas

Sommige merken, zoals oa Pioneer, hebben referentie subwoofers op de markt gebracht die haast niet kapot te spelen zijn. Het materiaal waaruit deze zijn gemaakt, bevat een zo harde intensiteit dat ze in staat zijn om gedurende een lange tijd hun hoge  “Sound Pressure Level” (SPL) aan te houden. Hoe hoger de SPL hoe intenser de vibraties.

Hiernaast kan u een video terugvinden van een persoon die twee zware Pioneer Subwoofers demonstreert op een bijzonder hoog volume.

De sterke vibraties beïnvloed  zelfs het metaal en glas van de wagen.

Als u dit helemaal niet aanspreekt, kan u gerust naar beneden scrollen minder buitengewone oplossingen.

Type subwoofers

 

free air subwoofer

Free air subwoofers zijn alleenstaande woofers die zonder behuizing worden geleverd. Deze kunnen in de hoedeplank achteraan in de wagen worden ingebouwd of alsnog in een aparte kist worden gemonteerd.

subwooferkist

Vaak worden subwoofers in een kist gebouwd. Deze kisten worden dan ook nog eens gedemd, voor een zo optimaal mogelijk resultaat. De grote van de kist is in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden door de meer geavanceerde technologie in de subwoofers.

onder de stoel

Wanneer een warme toets wil toevoegen aan uw geluid, kan een kleine subwooferkist onder de bestuurdersstoel een juiste oplossing zijn. Vaak zijn subwooferkisten uitgerust met een ingebouwde versterker die zeker aardig werk levert. Kom zeker langs in onze winkel om de verschillende modellen te bekijken.

koffer subwoofer

Er bestaan zelfs subwooferkisten waarop je zelfs kan staan en meer dan geschikt zijn voor uw kofferruimte. Pioneer heeft de TS-WX77A die perfect past in de kofferruimte en toch toelaat dat u boodschappen of andere zaken hierop kan plaatsen. Zo verliest u geen kofferruimte.  

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op