Auto versterkers

Helder geluid op hoger volume

Vermogen voor uw luidsprekers

 

Een versterker zorgt voor extra vermogen voor uw luidsprekers. Met meer vermogen behoud u een beter en helder geluid bij hoger volumes. Doch is het belangrijk steeds het ondersteunend vermogen van een luidspreker na te gaan wanneer u een versterker aansluit. Daarvoor kan u zeker bij Ataf Turnhout terecht.

Versterkers bestaan in verschillende formaten en vermogens, maar worden vaak opgedeeld in verschillende categorieën. Voor enkel de luidsprekers vooraan in de wagen, stellen we een 2-kanaals versterker voor. Deze stuurt zowel de links -als de rechtse luidspreker vooraan in de wagen.

Een 4-kanaals versterker stuurt zowel de voorste als de achterste luidsprekers aan. Er bestaan zelfs 5 to 7-kanaals versterkers die al deze ingangen aansturen. Kortom, dit soort versterkers worden dan gecatalogeerd als multi-kanaal versterkers.

Er bestaan ook mono versterkers om alleen subwoofers te versterken. Zeker voor zware subwoofers, worden deze vaak apart aangestuurd door een versterker.

Versterkers met DSP

 

 

Een veel voorkomende vraag, zijn de auto versterkers met geïntegreerde DSP, ofwel Digital Sound Processing. Met een behulp van een DSP-versterker, verhoog je niet enkel het vermogen maar kan je ook de snelheid van het geluid per luidspreker corrigeren.

Zo kun je stemgeluid centraal op het dashboard projecteren, terwijl je de instrumenten zowel links als rechts van dashboard hoort.

Vaak worden deze DSP-versterkers afgestemd op de bestuurder van de wagen. De DSP-versterkers komen ruim aan bod op onze pagina audio upgrade.

Types versterkers

 

Multi-kanaals

Onder deze categorie behoren de 2-4-5-6-7-kanaal versterkers. Deze versterkers sturen al deze verschillende luidspreker kanalen aan. Deze versterkers hebben een piekvermogen (maximaal vermogen) en een reëel vermogen (nominaal vermogen) Het is steeds belangrijk deze vermogens per kanaal ter vergelijken met het ondersteund vermogen van uw luidsprekers.

Mono versterker

Zoals eerder aangegeven worden mono-versterkers vaak ingezet voor het aansturen van subwoofers. Ook hier is het belangrijk dat de versterker voldoende, maar ook niet teveel, vermogen uitstuurt naar de subwoofer. Bij deze versterkers wordt vaak ook gesproken over impedantie, uitgedrukt in Ohm. Hoe lager de impedantie, hoe hoger het vermogen. Dit komt ook meer aan bod op onze pagina auto subwoofer.

Ingebouwde versterker

We leveren bij Ataf Turnhout vaak subwooferkisten met ingebouwde versterker als een eerste vorm van audio upgrade om het geluid in de wagen een warme toets te geven. Deze kunnen perfect aangesloten worden op de originele of aangekochte autoradio. Ook hier hebben we tal van mogelijkheden in onze winkel voor te stellen .

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op