Dashcamera

Uw discrete getuige in het verkeer

Nut van een dashcam

 

Het nut van een dashcam verhoogd dagelijks door het steeds drukker wordend verkeer.  Niets is zo vervelend om bij een aanrijding discussie te hebben met de tegenpartij over wie nu in fout is.

 Een dashcam registreert alles tijdens het rijden en maakt het dan ook zeer eenvoudig om deze opnames te herbekijken wanneer er twijfel is over bepaalde situaties.

 Niet alleen tijdens het rijden, maar ook wanneer uw wagen staat geparkeerd, heeft uw dashcam de mogelijkheid om alles te registreren. Handig als iemand uw wagen aanrijdt en daarna vluchtmisdrijf pleegt. De kans is dan zeer groot dat de nummerplaat van de tegenpartij staat geregistreerd.

 Met deze beelden kan u dan terecht bij uw verzekeringsmaatschappij of bij de politiediensten.

Het is bij wet verboden om zonder toelating van de betrokken personen de beelden te verspreiden op het Internet.

Opnames tijdens parkeren 

Wanneer de dashcam aan het voertuig is gekoppeld, wordt de dashcam continu van stroom voorzien en gaat deze zelf in parkeer modus omschakelen wanneer u het voertuig parkeert en het contact uitschakelt.

De dashcam zal worden uitgeschakeld wanneer u de dashcam van stroom via de bijgeleverde stroomkabel voor uw sigaretten aansteker. Daarom biedt Ataf Turnhout dashcams aan die worden aangesloten aan de permanente stroomvoorziening van de wagen via een optionele module.

Front camera

Een enkele dashcam als frontcamera registreert de beelden alleen maar vooraan de wagen en worden ter hoogte van de achteruitkijkspiegel gemonteerd.

Power Magic Pro

Deze module regelt de stroomtoevoer vanuit de originele stroompunten van het voertuig naar de dashcam. Niet alleen worden spanning gemeten, maar wordt tevens de tijd ingesteld voor stroom toevoer van de dashcam in parkeer modus.

Opnames SD kaart

Alle video opnames worden opgeslagen op een bijgeleverde SD kaart. Afhankelijk van de opslagcapaciteit van de SD kaart kan je van enkele uren tot veel langere periodes opnames bewaren op deze kaart. Blackvue biedt SD kaarten aan gaande van 16 GB tot 256 GB.

Dual Dashcam

Een dubbele dashcam bestaat uit twee camera’s, zijn met elkaar verbonden, welke opnames maken zowel voor als achteraan het voertuig. 

Power Magic OBD

De Power Magic OBD wordt aangesloten aan de OBD poort van het voertuig. Deze universele connector wordt ingeplugd in de OBD poort van de wagen en voorziet de dashcam van stroom.

Dashcam cloud

Blackvue biedt de optie om uw dashcam te koppelen aan de Cloud. Hierbij heeft u veel voordelen. Niet alleen kan u registraties in de cloud bewaren, maar wordt u ook via een bericht op uw smartphone op de hoogte gebracht wanneer uw auto is aangereden.

Truck Dashcam

Deze dashcam speciale versie voor bestelwagens hebben een frontale dashcam gekoppeld met een achteruitrijcamera. Deze camera functioneert ook als dashcam.

Batterij

Het merk Blackvue voorziet ook aparte batterijen voor voertuigen die langdurig stil staan en toch alle beelden moeten registreren. De batterij zorgt ervoor dat de batterij van uw voertuig niet wordt belast en uw dashcam toch van stroom wordt voorzien.

PC Viewer

Via de PC-viewer applicatie kan u de inhoud van uw opnames op uw thuiscomputer herbekijken. Met de GPS-functie, kan u niet alleen de route herbekijken maar weet u exact waar u zich op het ogenblik van een ongeval bevond.

Blackvue APP

Blackvue biedt een gratis app aan die u op de smartphone of tablet kan installeren, voor zowel Apple iOS en Android. Via deze app kan u aan de hand van een Wifi connectie, verbinding maken met uw dashcam.

Aan de hand van uw app kan u zowel live beelden bekijken, maar bovendien ook opnames. Deze opnames kunt u zelfs downloaden op uw smartphone of tablet en doorsturen naar uw verzekeringsmakelaar bij een ongeval.

Het grote voordeel met het gebruik van deze app, is de onmiddellijke toegang tot uw opnames, zonder dat u de SD-kaart uit de dashcam hoeft te halen.

Eenvoudig te connecteren

Wanneer u op uw smartphone Wifi aanschakelt, verschijnt de naam van de dashcam als netwerkverbinding. Wanneer u dit netwerk aanklikt bent u rechtstreeks verbonden met de dashcam en kan u de app opstarten en de inhoud van uw dashcam raadplegen.

g

Bekijk aanrijding mobiel

In de Blackvue app staan de opnames in verschillende categorieën gerangschikt. ‘Normal recordings’ zijn normale opnames zonder incidenten. Parking modus, geeft de opnames weer tijdens het parkeren. Tenslotte heb je de events of incidenten die de dashcam heeft geregistreerd wanneer een abnormale G-kracht zich heeft voorgedaan. Alle verschillende opname categorieën krijgen bovendien hun eigen kleur, zodat u snel de juiste categorie kan selecteren.

1

Download opnames

Bij het langdurig aanklikken van een opname, vraagt de dashcam app of je deze opname wenst te downloaden. Na het downloaden van deze opname, kan je deze opname bekijken ook al ben je niet meer verbonden met de dashcam.

 

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op

Demo videos