Achteruitrijcamera

Voor wagens als vracht -en bestelwagens

achteruitrijcamera laten inbouwen

 

Een achteruitrijcamera laten inbouwen bij Ataf Turnhout, betekent dat u kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. We leveren en installeren verschillende types achteruitrijcamera’s, voor zowel auto’s als ook voor campers en bestelwagens.

Wanneer uw auto is voorzien van een kleuren scherm, is de kans zelfs vrij groot dat we het beeld van de achteruitrijcamera kunnen projecteren op uw  origineel beeldscherm.  Wanneer u het voertuig in achteruit schakelt, schakelt het origineel beeld automatisch naar het camerabeeld.

Voor auto’s leveren en installeren we mini-camera’s die ter hoogte van de nummerplaathouder worden geplaatst, of naast de verlichting van de koffer worden geplaatst.

Achteruitrijcamera’s voor bestelwagens worden ook in verschillende formaten, als ook op maat gemaakte modellen die zijn verwerkt in het derde remlicht. Deze achteruitrijcamera’s worden aangesloten op een externe monitor of een video interface die op zijn beurt is aangesloten aan het origineel beeldscherm.

Tenslotte bieden we ook achteruitrijcamera oplossingen aan voor de grotere voertuigen, zoals campers en vrachtwagens. Deze categorie bevat verschillende type camera’s, speciale bekabeling en  monitoren. Het gebeurt wel eens dat we meerdere camera’s plaatsen op dezelfde monitor, zoals een dode hoek camera, front camera en achteruitrijcamera. Zeker handig en veilig wanneer u de baan op moet met een groot voertuig.

Als u een achteruitrijcamera wil laten inbouwen bent u bij ons aan het juiste adres. We verwelkomen u graag in onze winkel en bespreken we graag vrijblijvend uw wensen.

 

camerabeeld op origineel beeldscherm 

Zoals hierboven aangehaald, kunnen we het camerabeeld van bv een achteruitrijcamera via een video interface projecteren op het origineel scherm van uw voertuig.

Hiervoor dienen we extra module te installeren, namelijk een video interface. Deze video interface is aangesloten op het achteruitrijsignaal van het voertuig. Wanneer u dan het voertuig in achteruit schakelt, stuurt de video interface het videobeeld van de achteruitrijcamera via de originele video kabel van het voertuig naar uw origineel beeldscherm.

Alle componenten worden professioneel ingebouwd, zodat uw originele look & feel van de wagen blijft behouden.

Hiernaast kan u een video terugvinden hoe een video interface, in combinatie met een achteruitrijcamera,  werkt bij een Mercedes C-klasse.

Types achteruitrijcamera

 

mini camera

De mini achteruitrijcamera’s worden vaak naast de verlichting van de kofferplek ingebouwd. Deze camera’s zijn haarscherp in beeld, en leveren ook standaard parkeer hulplijnen. (Deze bewegen niet meer met het stuurkolom).

bestelwagens

Vaak leveren we achteruitrijcamera, verwerkt in het derde remlicht, voor koeriersbedrijven, zelfstandige beroepen, enz.. Deze specifieke achteruitrijcamera’s zijn beschikbaar voor Mercedes Sprinter, Renault Master, Iveco Daily, Mercedes Vito, Fiat Ducato, Ford Transit en nog tal van andere modellen

universele camera

Universele camera’s kunnen op verschillende oppervlakken worden geplaatst. Zo hebben we nummerplaathouders met camera, blokcamera’s, bolcamera’s, welke merk onafhankelijk kunnen worden geïnstalleerd op zowel bestelwagen als vrachtwagens.

dakcamera

Een andere populaire camera soort, zijn de dakcamera’s. Je ziet deze vaak ook bij Mercedes Sprinters bij verschillende transportbedrijven. Deze behuizingen komen samen met een bolcamera die zich in deze behuizing bevind. Deze bolcamera’s kunnen optioneel ook met parkeer hulplijnen worden geleverd.

Types monitoren

 

5 inch monitor 

Deze type monitor wordt meestal in bestelwagens geplaatst, ter hoogte van de plaats waar normaliter de achteruitkijk spiegel wordt geplaatst. De meeste gesloten bestelwagens worden geleverd zonder achteruitkijkspiegel. Op deze plaats wordt dan deze monitor geplaatst.

7 inch monitor 

Als u een 5 inch monitor te klein vindt, kunnen we u een 7 inch Tft monitor aanbieden die eveneens op de plaats van de achteruitkijkspiegel kan worden geïnstalleerd. Op deze monitor kunnen verschillende camera’s op worden aangesloten en kan bv een achteruitrijcamera combineren met een dode hoek camera.

Origineel beeldscherm

Wanneer uw voertuig is voorzien van kleuren beeldscherm, is de kans groot dat we via een video interface module het beeld van de achteruitrijcamera of dode-hoek camera op het origineel beeldscherm kunnen projecteren. Meer informatie over onze video interface modules, kan u op de pagina video interface terugvinden.

Selecteer hier uw automerk
Selecteer het bouwjaar
Vul het model of type voertuig in
Laad hier uw foto van het dashboard op